Gázpalack kereső

Keresett kifejezés:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Palackozott gázok:

Típus:

Szavazás

Mire használja a PB.gázt?

Szavazok

Orosz fenyegetést kaptunk:

2014.09.26.

leállíthatják a gázt

Oroszország azzal fenyegette meg az európai államokat, hogy korlátozásokat léptet életbe a gázszállításoknál, amennyiben a importált gázt részben Ukrajnának továbbítják. "A megkötött szerződések nem irányoznak elő reexportot" - figyelmeztetett Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter a Handelsblatt című német üzleti lapnak nyilatkozva.

Újra tárgyalnak az Oroszország és Ukrajna közti gázmegállapodásról. Ezen Günther Oettinger, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa közvetitésével Alekszandr Novak mellett a Gazprom vezetője, Alekszej Miller és Ukrajna képviselője is részt vesz. Az interjúban Novak azt is hangsúlyozta, az orosz kormány reméli, hogy az európai partnerek tartják magujkat a megkötött szerződésekhez. "Csak ebben az esetben lehet szavatolni a zavartalan szállításokat az európai fogyasztók részére" - tette hozzá az orosz miniszter.

Közben Oettinger átmeneti megoldás létrehozását sürgette. Reméli, hogy létrejöhet olyan megállapodás, amely révén biztosítani lehet Ukrajna gázellátását egy egyszeri külön vétellel a tél elejétől áprilisig.

vissza

Hozzászólások